utorak, 1. rujna 2015.


EPIZODA 1.02 - So Close, Yet So Far



Los Angeles - raspad sistema...

Eto, odgledana i druga epizoda Fear The Walking Dead serije.
I koji su prvi dojmovi?
Prokleto fantastična epizoda!
E, takvi su dojmovi, naravno moji, na tebi je da odlučiš kakva je bila za tebe haha...

Krenulo se s radnjom serije u malo konkretnije produbljivanje walker apokalipse, što nam fali u počecima The Walking Dead fenomena.

Nakon što se Madison,Travis i Nick oporavljaju (kontaju wtf se događa ) od onog što su doživjeli, pali se crvena lampica u Travisu i Madison.
Samo jedna opcija sad postoji, a to je da skupe obitelj brzo na okup i maknu se brzinom munje iz grada u pustinju. No, sranje se događa oko njih, nisu jedini koji su se dali u bijeg...

Uspijevaju maknuti Aliciu od Matta, njenog dragog kojeg je neki svježi walker gricnuo prethodni dan. Ofc i sam će uskoro postati jedan od njih, samo što to još nitko od njih ne zna.Tako da, pa-pa Matt...
Nick pada u apstinencijsku krizu i Madison, kao i svaka dobra majka, kreće u potragu za painkillerima da mu olakša detoks od droge, a gdje da nađe lijekove? Pa fino se sjetile ona i Alicia da ima u školi zaplijenjenih tabletica svih vrsta.
Škola prazna ko' da je smak svijeta, nema žive duše...
Ok, ima netko kome još srce kuca, a to je učenik Tobias. Expert u teorijama zavjera i lik koji zna točno što se događa, a to je da svijet ide k vragu.
Uz susret sa hodajućim truplom, koje je nekad bilo njihov ravnatelj, Tobias i Madison pokazali su se kao pravi hrabri nespretni borci. Nakon što je bezuspješno htio gricnuti Tobiasa, dobili smo i prvo likvidiranje walkera u seriji. I to od Madisonine ruke i aparata za gašenje. Za to vrijeme Travis traži svog malog prepotentnog i umišljenog sina Chrisa koji smatra da se ne mora javljati ocu i polagati mu račune. Zamišlja da je neki baja pa snima prosvjed koji je nastao nakon što su pajkani ubili nenaoružanog beskućnika. Kako situacija eskalira Travis, bivša mu žena i Chris traže zaklon kod lokalnog brijača i njegove obitelji. Ide sve k vragu velikom brzinom.

Da ne prepričavam cijelu radnju, ajd da se malo baziram na osjećajima i ponašanju likova.
Madison (opet iz ženske solidarnost) je stvarno u sjebanom položaju. Mati mila, sin narkoman u odvikavanju, dragi otišao spašavati bivšu i sina i ostao zaglavljen sa njima. Ubila je svog prvog walkera, nema joj voljenog da se osjeti bar malo jačom uz njega, a i kao šećer na kraju mora kćeri objasniti da nema više svijeta kakvog ga znaju. U ovom svijetu susjed napada i jede susjedu.

Travis nije toliko zastupljen u ovim epizodama, nekako je kao sporedan lik, ali sigurno dolazi njegovo vrijeme. On je također rastrgan između dvije strane, samo nekako idealistički misli da će se sve samo od sebe popraviti. Blago rečeno, vjeruje u jednoroge.

Klinci, koji se sad moraju ekspresno uozbiljiti i odrasti su izgubljeni u svojim svjetovima. Alicia se bori za brata, boji za "bolesnog" (čitaj mrtvog) dečka. Nick se bori sa odvikavanjem i shvaća da ne može bez pomoći drugih, što povlači i buđenje svijesti kod njega i osjećaj krivnje. Treće dijete ove patchwork obitelji je prepotentan Chris, buntovnik bez razloga. Krivi oca za rastavu i traži svaku priliku da mu napakosti...

Biti će zanimljivo vidjeti kako će funkcionirati svi zajedno u ovom paklu na zemlji, dvije Travisove žene, djeca koja se ne podnose i Travis u sredini. Zvuči kao scenarij nekog filma sa mogućim happy endom, jel' da? Možda u normalnom svijetu, ovdje će morati sve takve stvari staviti na stranu ako žele preživjeti.
Kako će se mijenjati karakteri u ovom kaosu, borbi za goli život i egzistenciju...tek ćemo vidjeti. 

Jedno je sigurno u ovom svijetu ne mijenjaju se samo mrtvi...

Ocjena: 8,5/10

Autor: Ivy

Nema komentara :

Objavi komentar